شناخت اصول رفتاری برای روانشناسان اهمیت بسیار زیادی دارد و به روانشناسان کمک می‌کند به خوبی بتوانند بیماران خود را مدیریت کنند و در نتیجه این مسئله باعث می‌شود در کار خود به موفقیت‌های بسیار زیادی برسند. بهتر است بدانید اصول اخلاقی که از سوی انجمن روانشناسان آمریکا اعلام شده است می‌تواند به شما کمک کند به خوبی معضلات اخلاقی و یا روانشناختی را مدیریت کنید و در این مسیر به خوبی پیش روید. تمامی کسانی که می‌خواهند در حیطه روانشناسی به خوبی کار کنند، باید با این اصول آشنایی داشته باشند.

در نظر گرفتن منافع مراجع

زمانی که صحبت از اصول رفتاری برای روانشناسان می‌شود باید به این مسئله توجه داشته باشید که در نظر گرفتن منافع مراجعان اهمیت بسیار زیادی دارد و شما باید به عنوان یک اصل به آن توجه داشته باشید. شما هرگز نباید منافع مراجع را قربانی هدف‌های خود کنید. ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که هدف از این سخن چیست؟

اصول رفتاری برای روانشناسان

اجازه دهید این موضوع را با ذکر مثال برای شما مشخص کنیم. به طور مثال تصور کنید درمان جو به شما مراجعه می‌کند و از همان ابتدا متوجه می‌شویم که دانش و راهکارهای شما برای پوشش نیازهای درمان جو مناسب نیست. اما با توجه به این موضوع که می‌خواهید درآمد خود را بالا این بیمار را برای خود نگه دارید. در اینجا شما منافع خود را در نظر گرفته‌اید نه منافع درمان جو را!!! این مسئله دور از اصول رفتاری برای روانشناسان است و حتی می‌تواند کار شما را زیر سوال ببرد.

رضایت آگاهانه

مسئله دیگری که در اصول رفتاری برای روانشناسان باید به آن اشاره کنیم رضایت آگانه درمان جو است. درمان جو این حق را دارد که از همان ابتدا بداند درمان گر قرار است در طول جلسات درمان از چه شیوه‌ای استفاده کند و چه موضوعاتی در طول جلسات پوشش داده می‌شوند. به طور مثال، تصور کنید شما روانشناسی هستید که بر اساس رویکرد شناختی کار می‌کنید و شخصی با اختلال وسواس به شما مراجعه می‌کند (اگر می‌خواهید با رویکرد شناختی آشنا شوید، می‌توانید مقاله آشنایی با روان درمانی شناختی و تکنیک های آن را مطالعه کنید). شما به عنوان درمانگر باید برای درمان جو خود توضیح دهید که چه مسائلی در جلسات مورد توجه قرار دارند و چگونه می‌توانید به او کمک کنید. سپس با رضایت آگاهانه درمان جو کار خود را آغاز کنید.

آیا درمان گر باید درمان جو را در جریان همه چیز بگذارد؟

شاید مثالی که در بالا به آن اشاره کردیم بسیار ابتدایی باشد و تمامی کسانی که به عنوان درمان گر کار می‌کنند به خوبی می‌دانند این کار شدنی نیست و یا شاید بتوان گفت در عمل اوضاع به صورت دیگری پیش می‌رود. بهتر است بدانید شما به عنوان درمان گر با کیس‌های پیچیده‌ای در تماس خواهید بود و شاید به سادگی نتوانید درمان جو را در جریان تمامی موارد بگذارید و یا حتی شاید این گونه تصمیم گیری کنید که این امر به نفع درمان جو است. به طور کلی، هدف از رضایت آگاهانه این است که شما نباید بدون رضایت درمان جو اقدامی انجام دهید و باید تلاش کنید درمان جو را در جریان تمامی اتفاقاتی که قرار است رخ دهد قرار دهید.

محرمانه نگه داشتن اطلاعات

یکی دیگر از مواردی که در اصول رفتاری برای روانشناسان باید به آن توجه داشته باشید محرمانه نگه داشتن اطلاعات است. بهتر است بدانید شما حق ندارید خارج از اتاق درمان اطلاعات درمان جو خود را فاش کنید. اکنون ممکن است با خود بگویید حتما همینطور است و ما اطلاعات درمان جو خود را در اختیار کسی قرار نمی‌دهید. اما بهتر است از جوانب دیگری به این مسئله توجه داشته باشید. شما حق ندارید در رابطه با درمان جو خود در جمع‌های دوستانه و یا فامیل خود صحبت کنید. این مسئله بر خلاف اصول اخلاقی است که از سوی انجمن روانشناسان آمریکا اعلام شده است. بنابراین، کسانی که در این حیطه مشغول به فعالیت هستند باید بدانند پس از خارج شدن از اتاق درمان همه چیز باید فراموش شود.

در چه زمانی می‌توانیم اطلاعات بیمار خود را فاش کنیم؟

ممکن است شما به کیس پیچیده و سختی برخورد کنید که به سختی بتوانید جلسات را پیش ببرید. در این صورت، می‌توانید در رابطه با مشکلات بیمار خود با سوپروایز و شخصی که می‌تواند در این زمینه به شما آگاهی بدهد صحبت کنید و از رهنمون‌های آن فرد برای مدیریت جلسه در اتاق درمان استفاده نمایید. البته باید بدانید باز هم شما نباید نامی از بیمار ببرید و تنها باید اطلاعاتی را در اختیار سوپروایز قرار دهید که به شما در این مسیر کمک کند.

اصول رفتاری برای روانشناسان

جای دیگری که شما می‌توانید بر اساس اصول رفتاری برای روانشناسان اطلاعات بیمار خود را فاش کنید زمانیکه است که بیمار قصد خودکشی، آسیب به خود و یا دیگران دارد. در این شرایط، شما می‌توانید به خانواده، پلیس و یا مراجع ذیصلاح اطلاع دهید و در این زمینه مسئول هستید.

صداقت و عدم فریب بیمار

شاید بتوان گفت یکی از اصول رفتاری برای روانشناسان که شما باید به آن توجه زیادی داشته باشید صداقت و عدم فریب بیمار است. گاها دیده شده است برخی از درمان گران قصد دارند آنچه را که در نظر خود مثبت می‌دانند به دیگران انتقال دهند و این مسئله می‌تواند فریبی برای بیمار در نظر گرفته شود. شما برای متقاعد کردن بیمار هرگز حق ندارید به فکت‌های غیر واقعی متوسل شوید.

به طور مثال، در یک کیس پیچیده که بیمار از بیماری افسردگی رنج می‌برد، درمان گر برای اینکه بیمار را متقاعد کند می‌گوید تمامی کیس‌های افسردگی او درمان شده‌اند و اگر شما درمان گر باشید به خوبی می‌دانید چنین چیزی نمی‌تواند مطلق وجود داشته باشد ( اگر می‌خواهید اطلاعات خود را در مورد اختلال افسردگی بالا ببرید، می‌توانید مقاله آشنایی با اختلال افسردگی را مطالعه کنید و همچنین می‌توانید به صفحه فروش کتاب روانشناسی برای خرید کتاب‌های مختلف از جمله کتاب آسیب شناسی روانی مراجعه کنید).

احترام به حقوق و شان بیمار

در راستای اصول رفتاری برای روانشناسان باید به این مسئله اشاره کنیم که احترام به حقوق و شان بیمار از جمله مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. باید بدانید بیمار در اتاق درمان به فردی تبدیل می‌شود که فارغ از منسب و جایگاه است و شما نباید در اتاق درمان بر اساس میزان دارایی و یا منسب و جایگاه بیمار با او برخورد کنید. بیمار هر که هست و هر جایگاهی که دارد در حکم یک درمان جو است که در اتاق درمان حضور دارد و شما باید با روش‌ها و تکنیک‌هایی که از قبل فرا گرفته‌اید به بیمار خود کمک کنید به زندگی عادی باز گردد و بتواند حس خوبی را تجربه کند. شاید بتوان گفت این اصل یکی از مهمترین اصولی است که شما هرگز نباید آن را نادیده بگیرید و پایبندی به آن شما را به روانشناس ماهر و برجسته تبدیل می‌کند.

سخن پایانی

تا به اینجا تلاش کردیم اطلاعات کاملی را در مورد اصول رفتاری برای روانشناسان در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که متوجه شده‌اید افرادی که به عنوان روانشناس و یا درمانگر کار خود را آغاز می‌کنند باید بدانند که آنها هرگز نباید اطلاعات درمان جو خود را به دیگران انتقال دهند و باید در این مسیر بسیار آگاهانه عمل کنند. اصل صداقت و عدم فریب درمان جویان از جمله امور دیگری است که انتظار می‌رود تمامی کسانی که در این حیطه مشغول به فعالیت هستند به آن پایبند باشند.